Om oss
Vi bor på en gård i Skåne, i södra Sverige, med åkrar, ängar och skog som närmsta grannar.
Familjen består av Agneta och Åke och våra två vuxna och utflugna barn Jonas och Louise med familjer samt en flock harmoniska och glada cairnterrier.
Vår strävan är:
  • att föda upp friska och rastypiska cairnterrier, som passar till avel, utställning, agility, lydnad och sist men inte minst som sällskap och familjehund
  • att till våra valpar hitta lämpliga hem, där de får ett bra och lyckligt hundliv 
    Vi hjälper självklart till med trimning och all annan support.
Kennel Kullehus innehar Cairnterrierklubbens utmärkelse för förtjänstfull uppfödning.
Kennel Kullehus har tilldelats Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj
''för att på ett förtjänstfullt sätt genom sin uppfödning främjat terrieraveln ''  

 

                                                     

                                                        Agneta          Åke   

 

 

Vår första Cairn
Jonas, då 8 år, ville ha en alldeles egen hund och skulle själv spara pengarna. Vi föräldrar valde ras. På ett stuteri för Hannoveranerhästar träffade vi en lurvig liten tuffing, som oförskräckt sprang ut och in i hästboxarna med en tom leverpastejburk i munnen. Detta var en Cairnterrier och det blev rasen vi valde och som vi hållit oss till i alla år.
Jonas ställde på köksbordet en burk märkt: PENGAR TILL EMMA. Alla fick lämna ett bidrag. Efter några år "fick vi lov" att köpa en tikvalp av Karen Schmidt, kennel Snorrehus.
Emma gjorde entré i vårt liv.               
Snorrehus Eliza 
född 84-06-01

När Emma var 1 år anmälde vi henne till SKK:s utställning i Malmö. Jonas vågade själv inte visa sin hund utan överlät det till sin lillasyster Louise, 10 år, som alltid haft tävlingsinstinkt. Hon visste inte mycket om utställningar men hennes mor sa till henne att gå in och se ut som om både hon och hunden var bäst och vackrast.
Louise förstod då inte engelska. Domaren, Mrs Somerfield från England, pekade på 1:a plats. Tro det eller ej men Emma tog dessutom cert på sin första utställning.
Nu blev vi riktigt bitna och Louise ville också ha en egen hund, så vi parade Emma.
När tiden var inne för Emma att valpa, placerades Louise bredvid valplådan i badrummet med instruktioner att, från den dagliga mjölkningen i stallet, hämta någon av oss, då det verkligen var dags.
Två timmar senare kom vi in och möttes av en stolt Louise och en ännu stoltare Emma, som med assistans av Louise, hade fött fem friska valpar. Alla moderkakor låg prydligt uppradade på toalettstolen.
En kennel var född !                                     

 Utmattad matte !  Huhh, vilken husse !
   Se vidare !  Våra hundar 

Startsidan